srd-media

Servicii de optimizare SEO profesionale

Oferim solu╚Ťii profesionale de SEO pentru a cre╚Öte prezen╚Ťa brandului t─âu ├«n Google ╚Öi restul motoarelor de c─âutare.

Te ajutăm să crești cel mai valoros trafic: cel organic

SEO (Search Engine Optimization) necesit─â o strategie complex─â, care ╚Ťine cont de┬á particularit─â╚Ťile fiec─ârui business ╚Öi public ╚Ťint─â, pentru a putea aduce un website printre primele rezultate organice.┬á

Speciali╚Ötii no╚Ötri SEO din Cluj-Napoca au experien╚Ťa necesar─â pentru a identifica setul de tehnici necesar pentru rezultate de succes. Nu doar cunoa╚Ötem cele mai bune practici din domeniu, ci ╚Ötim ╚Öi cum s─â le personaliz─âm pentru website-ul t─âu.

Care este procesul nostru
de optimizare SEO?

Colaborarea cu specialiștii noștri SEO implică 4 pași.

├Änv─â╚Ť─âm de la ├«nceput care sunt provoc─ârile cu care se confrunt─â business-ul t─âu ╚Öi cum putem integra aceste lucruri ├«n planul de SEO.

Analiz─âm cu aten┼úie toate elementele de SEO ale site-ului ┼či propunem ┼či set─âm o list─â de priorit─â┼úi.┬á

 

Identific─âm oportunit─â╚Ťile ╚Öi complexitatea industriei tale ╚Öi ├«nv─â╚Ť─âm din strategiile competitorilor pentru a identifica plusurile ╚Öi minusurile produsului. Google trateaz─â diferit fiecare ni╚Ö─â ├«n parte, astfel abordarea noastr─â de optimizare SEO trebuie ajustat─â.

Speciali┼čtii no┼čtri de SEO au experien┼ú─â ├«n majoritatea industriilor, de la site-uri de prezentare p├ón─â la magazine online cu zeci de mii de pagini sau site-uri de imobiliare cu sute de mii de vizite lunar.

Dezvolt─âm ╚Öi urm─âm un plan de ac╚Ťiuni de SEO potrivit pentru obiectivele website-ului t─âu.┬á

În funcţie de priorităţile tale, ne focusăm pe cele mai importante pagini sau categorii ale site-ului, dar totodată rulăm campanii de optimizare generală a site-ului.

Pentru a oferi cele mai bune servicii SEO implement─âm, monitoriz─âm ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťim, pentru ca website-ul t─âu s─â urce tot mai sus ├«n rezultatele organice.┬á

Ne men┼úinem mereu la curent cu noile schimb─âri din SEO, update-uri de algoritm ┼či cele mai bune practici.

Urm─ârim ┼či test─âm multiple strategii de SEO pentru a g─âsi varianta cea mai optim─â.

Serviciile noastre de optimizare pentru motoarele de c─âutare include:

01//

Audit SEO

Pentru fiecare client nou, realiz─âm un audit SEO complet, iar tu prime╚Öti un raport cu situa╚Ťia ini╚Ťial─â a website-ului ╚Öi a prezen╚Ťei lui online.

Auditul începe prin analizarea elementelor on-page ale site-ului, prin rularea unui crawl complet. După finalizarea acestuia luăm unul câte unul elementele de SEO, în funcţie de prioritate: 

Verificăm în detaliu fiecare aspect tehnic al site-ului, cum ar fi:

 • Robots Meta Tags
 • Fi┼čierul robots.txt
 • HTTP Status Codes
 • Fi┼čiere Sitemap de tip XML
 • Arhitectura site-ului
 • Performan┼úa/viteza site-ului
 • Analiz─â de log-uri

├Än acest punct ne asigur─âm c─â site-ul este accesibil at├ót pentru utilizatori c├ót ┼či pentru motoarele de c─âutare. Verific─âm dac─â exist─â dificult─â╚Ťi tehnice care ar putea genera probleme de indexare, sau dac─â crawlerii web ├«nt├ómpin─â probleme la accesarea paginilor.

Dup─â ce am rulat un crawl complet al site-ului, ┼čtim exact c├óte pagini vizibile exist─â pe site. Urm─âtorul pas este s─â vedem c├óte dintre aceste pagini sunt indexate ├«n Google ┼či alte motoare de c─âutare.

Exist─â 3 scenarii principale care pot ap─ârea:

 • ├Än motoarele de c─âutare apare un num─âr mai mic de pagini dec├ót cele existente pe site – ├«nseamn─â c─â anumite pagini nu pot fi accesate de crawlerii web sau au fost scoase de la indexare. Trebuie s─â ne asigur─âm c─â toate paginile importante pentru afacerea ┼či website-ul t─âu sunt indexate.
 • ├Än motoarele de c─âutare apare un num─âr mai mare de pagini dec├ót num─ârul real – ├«n acest caz este foarte probabil s─â existe pagini duplicate (cu acela┼či con┼úinut, dar cu URL-uri diferite) care genereaza con┼úinut duplicat ┼či pot afecta serios vizibilitatea site-ului.
 • ├Än motoarele de c─âutare apare un num─âr aproximativ egal cu num─ârul de pagini existente pe site – Acesta este cazul ideal: crawlerii web pot accesa ┼či indexa toate paginile site-ului ┼či probabilitatea s─â existe pagini duplicate este mai mic─â.

Dup─â ce am analizat accesibilitatea ┼či indexabilitatea site-ului, ne focus─âm pe elementele de SEO care influen┼úeaz─â at├ót vizibilitatea paginilor ├«n motoarele de c─âutare, c├ót ┼či vizibilitatea ├«ntregului site.┬á

Elementele (factorii) SEO On-Page sunt foarte importante deoarece sunt analizate de către motoarele de căutare, folosite în algoritmul de ranking, de aceea au cel mai important rol în procesul de optimizare. 

Principalele elemente analizate: Conţinutul paginilor, URL-uri, arhitectura site-ului, link-uri interne, Meta Titlu, Meta Descriere, Headings, etc.

Factorii On-Page au un rol foarte important în procesul de optimizare SEO, dar ele sunt doar o piesă dintr-un puzzle mult mai complex. 

Factorii Off-Page au un rol primordial, ┼či sunt acei factori genera┼úi de c─âtre surse externe (alte site-uri web, re┼úele sociale, popularitatea brandului, autoritate, etc).

SRD Media utilizeaz─â cele mai avansate tool-uri de SEO pentru a analiza factorii Off-Page. Verific─âm profilul de link-uri actual ╚Öi autoritatea domeniului, ┼či propunem campanii de optimizare ale acestora.

Popularitatea re┼úelelor sociale a f─âcut ca semnalele din social media s─â aib─â un rol important ┼či ├«n prezen┼úa SEO a site-urilor, de aceea monitoriz─âm ┼či ├«mbun─ât─â┼úim semnalele din social media.

├Änainte de a pune ├«n aplicare modific─ârile de SEO, este important s─â vedem ce face competi╚Ťia clientului. Acest proces ├«ncepe cu o analiz─â a competi╚Ťiei ├«n care ne uit─âm at├ót la punctele forte ale competitorilor, dar ╚Öi la ce le lipse╚Öte. ├Än func╚Ťie de concluziile analizei, putem g─âsi oportunit─â╚Ťi ╚Öi le putem valorifica prin strategia de SEO.┬á

Deseori printr-o analiz─â a competi┼úiei putem extrage multiple oportunit─â┼úi, precum cele de link building, cuvinte cheie noi care pot fi targetate, ╚Öi oportunit─â╚Ťi de con╚Ťinut (content gaps).

02//

Strategie SEO și Keyword Research

Nu exist─â o re╚Ťet─â universal─â de SEO. Abord─âm diferit fiecare client ├«n parte, propunem o strategie personalizat─â ╚Öi alegem cuvintele cheie profitabile pentru modelul t─âu de business.

Din p─âcate – sau din fericire – nu exist─â o re╚Ťet─â universal─â de SEO. Abord─âm diferit fiecare client ├«n parte, propunem o strategie personalizat─â, ╚Öi alegem cuvintele cheie profitabile pentru modelul t─âu de business.

O strategie SEO este format─â dintr-o list─â de pa┼či care trebuie parcur┼či pentru a ├«mbun─ât─â┼úi prezen┼úa ├«n Google ┼či ├«n alte motoare de c─âutare.

Echipa noastra de speciali┼čti SEO se va ocupa de keyword research ╚Öi va g─âsi cele mai relevante keyworduri pentru business-ul t─âu. Acestea vor fi folosite mai departe ├«n crearea ┼či editarea de con┼úinut, ┼či bine├«n┼úeles pentru optimizarea SEO.

Pentru fiecare c─âutare ├«n Google exist─â una sau mai multe inten╚Ťii de c─âutare (search intent).┬á Ce facem este s─â verific─âm dac─â site-ul ┼či con┼úinutul acestuia se potrivesc inten╚Ťiei de c─âutare al keyword-urilor. Asta presupune s─â identific─âm inten╚Ťia din spatele c─âut─ârii pentru a putea oferi userilor exact ceea ce caut─â.

Exist─â situa╚Ťii ├«n care un anumit cuv├ónt cheie este important pentru afacerea ta, ├«ns─â website-ul t─âu nu rankeaz─â pentru el. ├Än acest caz, noi vom verifica site-urile care au un rank mai bun, ┼či vom ├«ncerca s─â cre─âm ceva mai valoros pentru utilizatori dec├ót ceea ce exist─â pe site-ul t─âu. Astfel, utilizatorii ╚Öi motoarele de c─âutare vor considera site-ul t─âu ca fiind mai util ╚Öi mai relevant pentru acel keyword sau acea c─âutare.┬á

Pe baza keyword research-ului se pot face o mulţime de optimizări on-page, cum ar fi editarea de conţinut pentru a targeta noi cuvinte cheie, optimizare de Title Tag, Meta Description, Headings, ș.a.m.d.

Partea de internal linking, dac─â este f─âcut─â corect, poate avea rezultate excep┼úionale. Arhitectura site-ului este unul dintre cele mai importante elemente de internal linking, iar speciali┼čtii SRD Media analizeaz─â ┼či propun constant ├«mbun─ât─â┼úiri ale structurii site-ului.

Link-urile externe (backlinks) sunt ├«n continuare un factor de ranking pentru Google, de aceea este important ca website-ul t─âu s─â ob┼úin─â regulat link-uri externe. Echipa noastr─â analizeaz─â fiecare oportunitate ┼či deruleaz─â campanii de link building de succes.

Este esenţial ca site-ul tău să fie completat cu conţinut nou, care să fie util pentru utilizatorii pe care vrei să-i atragi. În același timp, conţinutul învechit sau cel de slabă calitate trebuie să fie reactualizat dacă este posibil. Echipa SRD Media propune un plan de conţinut nou care să fie relevant pentru business, și vine și cu sugestii de îmbunătăţire a conţinutului existent.

Echipa noastr─â de speciali┼čti SEO creeaz─â strategii de ├«mbun─ât─â┼úire a metricilor valoroase pentru SEO: Dwell Time, Bounce Rate, Time on Site, Exit Rate, Pageviews, Pages/Session, ┼či bine├«n┼úeles, Conversions.

Optimizarea SEO evolueaz─â constant, iar ├«n timp, anumite strategii ┼či implement─âri pot s─â nu mai func┼úioneze pentru site-ul t─âu. ├Än acela┼či timp, ├«n func┼úie de ni┼č─â, anumite optimiz─âri func┼úioneaz─â, iar altele nu. Din acest motiv trebuie efectuate teste de SEO pentru a vedea ce func┼úioneaz─â cel mai bine pentru site-ul t─âu, ┼či pentru a replica strategia pe c├ót mai multe pagini ale site-ului.

03//

Optimizare tehnic─â a site-ului

Speciali╚Ötii no╚Ötri propun ╚Öi implementeaz─â solu╚Ťii pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea vitezei de ├«nc─ârcare a site-ului, a arhitecturii ╚Öi indexabilit─â╚Ťii sale, ╚Öi alte implement─âri tehnice recomandate de motoarele de c─âutare.

Partea tehnic─â a site-ului este ignorat─â deseori de proprietari ┼či chiar ┼či de anumi┼úi speciali┼čti SEO. Este crucial ca aceast─â parte s─â fie ├«mbun─ât─â┼úit─â ┼či urm─ârit─â frecvent pentru a avea o cre┼čtere a vizibilit─â╚Ťii site-ului ├«n motoarele de c─âutare.

Echipa SRD Media monitorizează, propune și implementează îmbunătăţiri pentru:

 • Erori de indexare
 • Erori de crawl
 • Broken links
 • HTTP Status Codes
 • Certificate SSL
 • Redirect-uri ┼či lan┼úuri de redirect
 • Viteza Site-ului
Pe l├óng─â punctele de mai sus, echipa noastr─â se folose┼čte de server logs pentru a identifica probleme care nu pot fi v─âzute altfel. Reprezentan┼úi ai Google au remarcat faptul c─â fi┼čierele de log sunt subapreciate ┼či c─â exist─â informa┼úii foarte importante ├«n aceste fi┼čiere.┬á

Folosind unelte de SEO pentru crawling ┼či log analysis (Botify, Screaming Frog, Ahrefs, etc), se pot analiza, monitoriza ┼či repara anumite erori tehnice precum: redirect loops, probleme de accesibilitate pentru motoarele de c─âutare, 4xx ╚Öi 3xx status codes, viteza individual─â a paginilor, ┼či multe alte poten╚Ťiale situa╚Ťii.

Clien┼úii SRD Media beneficiaz─â de aceste tehnici de analiz─â ┼či monitorizare, pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi ┼či a p─âstra ÔÇťs─ân─âtateaÔÇŁ site-ului la un nivel c├ót mai ridicat.

04//

SEO Content și Linkbuilding

Optimiz─âm con╚Ťinutul de pe website-ul t─âu ca s─â primeasc─â mai mult trafic organic. Identific─âm oportunit─â╚Ťi de linkbuilding ╚Öi propunem un plan de con╚Ťinut optimizat pentru a primi linkuri de la website-uri relevante pentru domeniul t─âu.┬á┬á

La SRD Media recunoa╚Ötem importan╚Ťa con╚Ťinutului ├«n strategia de SEO, de aceea lucr─âm pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi con╚Ťinutul existent ╚Öi cre─âm con╚Ťinut nou ╚Öi relevant pentru afacerea ta.┬á

Procesul ├«ncepe cu o analiz─â sau un audit al con╚Ťinutul deja existent pe site-ul t─âu, care identific─â zonele care au nevoie de ├«mbun─ât─â╚Ťiri. ├Än acela╚Öi timp, ne vom uita la competitorii t─âi pentru a identifica oportunit─â╚Ťi de link building pentru a eleva profilul de backlinks al site-ului.

Echipa noastr─â de copywriters optimizeaz─â con╚Ťinutul de pe website-ul t─âu pentru a-i cre╚Öte vizibilitatea ├«n mediul online ╚Öi ├«n motoarele de c─âutare. Con╚Ťinutul va fi ├«mbun─ât─â╚Ťit ╚Öi optimizat ├«n func╚Ťie de audien╚Ťa ta ╚Öi de ni╚Öa ├«n care opereaz─â business-ul t─âu.┬á

 

├Än acela╚Öi timp, vom veni cu idei de con╚Ťinut nou care s─â suplimenteze eforturile echipei de SEO ╚Öi s─â ajute paginile site-ului t─âu s─â urce ├«n rezultatele generate de Google. Copywriterii ╚Öi editorii no╚Ötri se vor asigura c─â tot con╚Ťinutul existent pe site este relevant, optimizat, ╚Öi nu ├«n ultimul r├ónd, corect din punct de vedere gramatical.┬á

├Än func╚Ťie de industria ├«n care operezi, vom identifica oportunit─â╚Ťi de link building, ╚Öi vom propune un plan de con╚Ťinut optimizat pentru a primi linkuri de la alte website-uri relevante pentru domeniul t─âu.┬á

Exper╚Ťii no╚Ötri vor trimite con╚Ťinutul sub form─â de articole la diferite publica╚Ťii relevante din industria ta, care au o autoritate ridicat─â a domeniului. Acest proces creeaz─â ceea ce numim brand awareness, prin cre╚Öterea vizibilit─â╚Ťii site-ului ╚Öi generarea de link-uri externe c─âtre business-ul t─âu.

În același timp, un profil solid de backlinks va crește autoritatea site-ului tău și îl va face mai vizibil pentru motoarele de căutare. 

Link Building-ul se poate face ╚Öi pe baz─â de guest posts. ├Än aceast─â situa┼úie, copywriterii no╚Ötri redacteaz─â articole relevante pentru website-uri cu o activitate similar─â business-ului t─âu, dup─â care public─â pe site-uri cu autoritate ridicat─â materialele cu link c─âtre site-ul t─âu. Aceast─â tactic─â ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea profilului de link-uri, dar ┼či la cre┼čterea brand awareness-ului.

Crearea con╚Ťinutului relevant ajut─â website-ul t─âu s─â ajung─â printre primele rezultate ├«n motoarele de c─âutare precum Google. ├Än acela╚Öi timp, con╚Ťinutul contribuie substan╚Ťial la imaginea brandului t─âu, ╚Öi poate insufla ├«ncredere ╚Öi profesionalism.┬á

Prin crearea unui con╚Ťinut original, corect ╚Öi profesional, reu╚Öim s─â inform─âm publicul ╚Öi clien╚Ťii despre serviciile ╚Öi produsele tale. Mai mult, prin folosirea cuvintelor cheie ├«n con╚Ťinutul de promovare a website-ului, poten╚Ťialii clien╚Ťi vor g─âsi mai u╚Öor produsele business-ului t─âu pe internet.┬á

Textele scrise de copywriterii no╚Ötri sunt concepute s─â pun─â ├«n valoare produsele sau serviciile business-ului t─âu, pentru a loializa utilizatorii existen╚Ťi ╚Öi pentru a atrage clien╚Ťi noi. Copywriterii SRD Media au experien╚Ť─â ├«n redactarea textelor potrivite at├ót pentru utilizatori, c├ót ╚Öi pentru motoarele de c─âutare. Expertiza noastr─â se traduce ├«ntr-o strategie win-win pentru afacerea ta ├«n mediul online.

Ce poate s─â fac─â o strategie SEO
bine pus─â la punct?

Traficul organic targetat crește, împreună cu volumul conversiilor
C├ó╚Ötigi ├«ncrederea clien╚Ťilor, care te v─âd printre primele rezultate ├«n Google
Ob╚Ťii o pozi╚Ťie competitiv─â ├«n c─âut─ârile profitabile pentru afacerea ta
Pe termen lung, vei avea o surs─â constant─â de trafic gratuit, bine targetat
Ob╚Ťii rezultate f─âr─â a risca penaliz─âri, pentru c─â urm─âm cele mai bune practici

Te a╚Ötept─âm la agen╚Ťia noastr─â de SEO din Cluj-NapocaÔÇő

Ce spun clien╚Ťii no╚Ötri

Hai s─â povestim despre optimizarea siteului t─âu.

Contacteaz─â-ne!

Cum te putem ajuta, astfel încât businessul tău sa prospere?